Natiskano od https://slovenija-zahod.city-map.si/city/db/700103082614/kobilarna-lipica

Kobilarna Lipica

Fotografija: lipica.org





V slikovitem kra�kem okolju, sredi zelene oaze pod sinjim mediteranskim nebom in v senci stoletnih lip in hrastov, tik ob slovensko-italijanski meji, le�i Kobilarna Lipica, zibelka vseh lipicanskih konj na svetu, ustanovljena leta 1580.

Fotografija: lipica.org




Danes eden najlepďż˝ih kulturno-zgodovinskih spomenikov Republike Slovenije. Več kot ďż˝tiri dolga stoletja neguje kobilarna Lipica tradicijo vzreje in selekcije konj čistokrvne pasme. V povojnem času je razvila lastno klasično ďż˝olo jahanja, s katero se uspeďż˝no udeleďż˝uje konjeniďż˝kih prireditev ďż˝irom po svetu.

Fotografija: lipica.org




Lipica je tudi svetovno znan rekreativni center s pridihom tradicije, kjer lahko preďż˝ivite čudovite trenutke sprostitve. Tu so poleg plemenitih belih lepotcev s Krasa, lipicancev, ďż˝e hotela Maestoso in Klub, golf igriďż˝če, tenis igriďż˝ča, mini golf, savna, bazen, fitness, igralnica. Vse za sprostitev v prijaznem domu, ki ga je človeďż˝ka roka skozi stoletja ustvarjala, gradila in skrbno negovala.

Fotografija: lipica.org


Je nedotaknjena narava, jahalni tečaji v sedlu čudovitih lipicanskih konj, prijeten izlet v kočiji po lipiďż˝kem parku, ogled ene najstarejďż˝ih kobilarn na svetu in zbirke čudovitih umetniďż˝kih del v stalni galeriji Avgusta Černigoja, plesoči ponosni korak lipicanskih lepotcev v ritmu glasbe na predstavah klasične umetnosti dresurnega jahanja.

V letu 2010 Kobilarna Lipica praznuje svojo 430. obletnico.

Mestne karte
Išèi